ŠPORTNI DAN

Domov » Films » ŠPORTNI DAN

LOGLINE


Lucijan (13) se v šoli prijavi na smučarski športni dan, čeprav sploh ne zna smučati. Lucijan želi pripadati in noče biti outsider.

VSEBINA


LUCIJAN je 13-letni deček, ki želi pripadati. Noče biti zasmehovan, zato se odloči, da se na šolski športni dan prijavi na smučanje, čeprav sploh ne zna smučati. Ena laž vodi k drugi in Lucijan se znajde v situaciji in iz katere ne more pobegniti.

AVTORSKA EKIPA


Scenarij in režija: AUGUST ADRIAN BRAATZ
Proizvajalec: IDA WEISS
Direktor fotografije: PETER PERUNOVIĆ
Montažer: NIK LAVRIČ
Glasba: AVGUST ADRIAN BRAATZ
Scenografka: MAJA ŠAVC
Kostumografka: PIA GORIŠEK
Oblikovalka maske: EVA URŠIČ
Snemalec zvoka: VINCENT LAURENCE
Oblikovalec in mešalec zvoka: SAMO JURCA

IGRAJO


EMIL KULOVIĆ – Lucijan

ROBERT PREBIL – Učitelj / TILEN KOLBE – Val / LINA GODNOV – Lina / ANA FACCHINI – Mama / BLAŽ VALIČ – Vodovodar

PRODUKCIJA


Produkcija SENCA STUDIO (Slovenija)

Koprodukcija:
ADRIAN FILM
NuFRAME
001
GLISER

Finančna podpora:
Slovenski filmski center, Ustvarjalna Evropa – MEDIA Program, Filmski studio Viba Film

S prijazno podporo:
FTT Sumus, Hotel Cerkno d.o.o. – Ski Cerkno, Osnovna šola Mirana Jarca, Ljubljana; Prevozi Špik – Miroslav Špik s.p., MB Grip

REŽISER O FILMU


»Film je avtobiografski, saj sem se jaz tako odločil, kakor Lucijan v mojem scenariju. Odkar se mi je ta nesreča, ki me je fzično pustila sicer nepoškodovanega, psihično pa spremenila za vedno, zgodila, sem se spraševal, zakaj so se moji sošolci smejali nekomu, ki se mu je pravkar zgodila nesreča. Obudil sem to zgodbo in napisal scenarij, ko sem na televiziji naletel na popularne “epic fail”. Spraševal sem se, zakaj se smejimo nezgodam drugih in zakaj je prav danes, v naši družbi, tako povpraševanje po teh posnetkih, kjer se nekateri resno poškodujejo.« August Adrian Braatz, scenarist in režiser

O REŽISERJU


Rojen 1993 v Berlinu. Diplomiral je na AGRFT v Ljubljani. Med študijem je režiral kratki dokumentarni film »Smeh« (2015), ki je uspešno prepotoval svetovne festivale. Njegov diplomski film »Oropana duša« je bil nagrajen za najboljši režijo na Festivalu filmske režije – LIFFE.
Let 2019 je napisal, režiral in produciral eksperimentalni film o begunski krizi »Počitnice«. V času zaprtja med epidemijo Covid-19 je režiral in produciral kratki eksperimentalni film »Ločitev – 19«, ki je prav tako uspešno prepotoval svetovne filmske festivale. Eksperimentalni film »Bodočnost nostalgija«, ki ga je posnel poleti 2021, je bil premierno prikazan na Festivalu slovenskega filma.
Ustvarja tudi filmsko glasbo. Njegova avtorska glasbena sodelovanja vključujejo celovečerni film Dober dan za delo M. Turka (premiera Busan IFF 2018) and Familienleben R. H. Ziegler (premiera Berlinale-Panorama 2018).
Braatz je tudi uspešen avtor glasbenih videospotov in član Društva slovenskih filmskih režiserjev in režiserk.

NAGRADE


FESTIVALI


TEHNIČNI PODATKI

Dolžina: 20 min.
Jezik: slovenski
Format: DCP, barvni, 24fps
Razmerje: 4:3
Zvok: 5.1
Leto produkcije: 2023
Država porekla: Slovenija
Angleški naslov: Sports Day

Primerno za otroke: DA / 8+

FOTOGRAFIJE IZ FILMA