„ČISTA IN ZAKOPANA“ MED IZBRANIMI PROJEKTI KOPRODUKCIJSKE PLATFORME COCOPITCH

Na 24. mednarodnem koprodukcijskem dogodku cocoPitch, ki bo potekal od 9. do 11. novembra v nemškem Cottbusu, se bo mednarodni strokovni javnosti predstavil tudi četrti celovečerni igrani film režiserja Martina Turka z delovnim naslovom Čista in zakopana.

Projekt je bil izbran v selekcijo trinajstih evropskih nastajajočih filmov, ki jih je izbrala žirija med več kot 120 prijavljenimi.

Med realiziranimi projekti, ki so se v fazi razvoja predstavili na platformi cocoPitch, so tudi nekateri letošnji najvidnejši evropski filmski naslovi: KLONDIKE (Sundance 2022), BUTTERFLY VISION (Un Certain Regard 2022), WOMAN ON THE ROOF (Tribeca 2022), THE WORD (Karlovy Vary Best Director Award 2022), VICTIM (Venice Orizzonti 2022) and CARBON (San Sebastian 2022).

Razvoj projekta „Čista in zakopana“ je podprl evropski program Ustvarjalna Evropa – podprogram Media, Avdiovizualni sklad Furlanije Julijske krajine in Slovenski filmski center, trenutno pa je v fazi financiranja produkcije. Delna sredstva za produkcijo je že zagotovila RTV Slovenija.
Film nastaja v produkciji Bela film/Senca Studio iz Ljubljane v koprodukciji s produkcijsko hišo Incipit Film iz Italije.

Več o izboru projektov tukaj.

Delite z ostalimi