Božični film KAPA uspešen na Eurimages

Na svoji 162. seji upravnega odbora Eurimages, sklada sveta Evrope za filmske koprodukcije, je upravni odbor skupno podprl 24 filmskih projektov, od tega 3 dokumentarne in 3 animirane.

Na svoji 162. seji upravnega odbora Eurimages, sklada sveta Evrope za filmske koprodukcije, je upravni odbor skupno podprl 24 filmskih projektov, od tega 3 dokumentarne in 3 animirane. Na seji, ki je med 11. in 26. marcem ponovno potekala na daljavo, je bil uspešen tudi božični film Kapa.

Slovenski celovečerno-igrani film Kapa režiserja Slobodana Maksimovića je sklad podprl v višini 205.000 evrov. Glavna producentka filma je Ida Weiss iz produkcijske hiše Senca Studio, koproducenti pa so »Wady Films« iz Luksemburga, »Objectif« iz Slovaške in Studio Dim iz Hrvaške. Film so do sedaj finančno podprli filmski sklad v Luksemburgu, Slovaški avdiovizualni sklad, Hrvaški avdiovizualni center, hrvaška javna televizija HRT, RTV Slovenija in slovaška javna televizija RTVS. V fazi razvoja pa so film podprli tudi evropski sklad Ustvarjalna Evropa (podprogram Media), regionalni sklad Re-Act in Ministrstvo za javno upravo RS.

Scenarij za film je napisala Saša Eržen, direktor fotografije je Sven Pepeonik. Scenarij za film je nastajal v sklopu scenaristične delavnice Scenarnica in največje evropske platforme za otroški film CINEKID ScriptLab.

Filmski projekt Kapa je družinska božična avantura, v kateri se uresničijo vse želje, a ne čisto tako kot pričakujejo glavni junaki filma. V glavnih vlogah igrajo Gaj Črnič, Kaja Podreberšek, Ajda Smrekar, Mojca Fatur, Frano Mašković in René Štúr. V ostalih vlogah pa se pojavijo tudi Klemen Slakonja, Zala Đurić Ribičič, Jernej Kuntner, Robert Waltl, Jaka Fon, Lotos Vincenc Šparovec, Nina Valič, Primož Pirnat, Klemen Klemen in številni drugi.

Delite z ostalimi