Filmski projekt Kapa izbran za prestižno scenaristično delavnico Cinekid Script LAB

Cinekid Script LAB je šestmesečna scenaristična delavnica za filmske projekte namenjene otroškemu občinstvu, ki poteka pod okriljem najpomembnejšega filmskega dogodka za mlado občinstvo Cinekid.

Cinekid Script LAB je šestmesečna scenaristična delavnica za filmske projekte namenjene otroškemu občinstvu, ki poteka pod okriljem najpomembnejšega filmskega dogodka za mlado občinstvo Cinekid. V letošnji program je bilo izbranih dvanajst filmskih projektov iz cele Evrope, ki bodo deležni individualnega mentorstva priznanih filmskih strokovnjakov s področja scenaristike in razvoja filmskih vsebin za najmlajše filmsko občinstvo.

Delavnica se prične oktobra v okviru Cinekid festivala v Amsterdamu in se zaključi februarja na Berlinskega filmskem festivalu.

Med dvanajst projektov se je uvrstil tudi slovenski projekt Kapa scenaristke Saše Eržen. Film pripoveduje o o dečku, ki nima nič in deklici, ki ima vse ter njuni božični avanturi, ko se jima v eni noči izpolnijo vse želje, a ne tako kot sta pričakovala.

Producentka filma je Ida Weiss, režiral pa ga bo Slobodan Maksimović (Nika). Snemanje je načrtovano pozimi 2019.

Projekt je leta 2017 sodeloval tudi na scenaristični delavnici Scenarnica, ki jo organizira Društvo slovenskih režiserjev.

Razvoj projekta podpira Slovenski filmski center.

Delite z ostalimi