Na težko pričakovani prvi slovenski božični film Kapa bo treba še počakati

Čeprav je bila distribucija družinske pustolovščine KAPA napovedana za 25. november 2021, nekaj predpremiernih prikazovanj pa še prej – med drugim tudi na mednarodnem filmskem festivalu Liffe – se je producent filma, zaradi naraščanja števila okužb z novim korona virusom odločil za zamik. Ker gre za film z vsebino, ki je vezana na predbožični čas, je premiera prestavljena na november 2022.

»Ustvarjalci smo mnenja, da lahko film Kapa, v katerega je bilo vloženega veliko truda in je plod večletnega dela številne mednarodne ekipe, zares doživimo le na velikem platnu. S Kapo želimo naše najmlajše gledalce tudi vzgajati v kino izkušnji, glede na razmere zadnjih dni pa je zelo verjetno, da bi film tako v okviru šolskih projekcij kot pri rednih prikazovalcih, pristal na zasilnih spletnih ogledih. Vsem, ki ste film nestrpno pričakovali, se zahvaljujemo za razumevanje. Se vidimo v kinu novembra 2022,« je v imenu filmske ekipe sporočila producentka filma Ida Weiss.

Zanimanje za film je pred časom vzpodbudila objava prvega napovednika, ki je zaokrožil po spletu in na socialnih omrežjih in zdi se, da so zgodbo o devetletnem dečku Eriku, ki mora zaradi problematičnih staršev živeti v mladinskem domu, in sedemletni Lučki, ki prihaja iz dobro situirane družine, ljudje že vzeli za svojo. Njuna božična pustolovščina, ki v eni sami noči prinese izpolnitev njunih največjih želja, a ne čisto tako kot sta pričakovala, bo kljub zamiku v kina zagotovo pripeljala številne otroke in njihove starše.

Delite z ostalimi