KAPA se predstavlja na koprodukcijski tržnici Cinekid v Amsterdamu in varšavskem otroškem filmskem forumu

Otroški celovečerni projekt Kapa se je v minulem mesecu uspešno predstavil na Varšavskem otroškem filmskem forumu (Warsaw Kids Film Forum)

Otroški celovečerni projekt Kapa se je v minulem mesecu uspešno predstavil na Varšavskem otroškem filmskem forumu (Warsaw Kids Film Forum), prvem mednarodnem filmskem dogodku na Poljskem, namenjenemu izključno otroškemu in mladinskemu občinstvu. Film se bo v naslednjem tednu predstavil tudi na prestižni koprodukcijski tržnici Cinekid Junior Production Market, ki bo med 21. In 23. oktobrom potekal v Amsterdamu. Projekt Kapa je bil med več kot sto prijavami izbran med 12 projektov, ki se bodo predstavili mednarodnemu avditoriju financerjev, prikazovalcev, distributerjev in prodajnih agentov.

Kapa pripoveduje zgodbo o dečku, ki nima nič in deklici, ki ima vse ter njuni božični avanturi, ko se jima v eni noči izpolnijo vse želje, a ne tako kot sta pričakovala. Producentka filma je Ida Weiss, režiral pa ga bo Slobodan Maksimović (Nika) po scenariju Saše Eržen. Snemanje je načrtovano pozimi 2020/21.

Film nastaja s podporo Slovenskega filmskega centra, filmskega studia Viba film, Programa Media in razvojne sheme Re-Act.

Projekt je leta 2017 sodeloval tudi na scenaristični delavnici Scenarnica, ki jo organizira Društvo slovenskih režiserjev, leta 2018 pa se je razvijal na scenaristični delavnici Cinekid Script LAB.

Delite z ostalimi