MOJ DEDI JE PADEL Z MARSA prihaja v redno kinematografsko distribucijo

Otroški celovečerni film Moj dedi je padel z Marsa režiserjev Dražena Žarkovića in Marine Andree Škop, bo premierno in v prisotnosti filmske ekipe, prikazan 7. septembra v Kinodvoru

Otroški celovečerni film Moj dedi je padel z Marsa režiserjev Dražena Žarkovića in Marine Andree Škop, bo premierno in v prisotnosti filmske ekipe, prikazan 7. septembra v Kinodvoru. Gre za fantazijsko-akcijsko zgodbo o neobičajni avanturi deklice in robota, v kateri morata rešiti dekličino vesoljsko družino. Film, namenjen otrokom od 7 leta dalje in njihovim staršem, je že v času razvoja prejel BeActive nagrado za najboljši projekt ter Prime4Kids&Family nagrado za najboljši projekt za otroke. Z redno distribucijo po slovenskih kinematografij pričenja 12. septembra.

Ob filmu je v sklopu projekta »Filmi ne padajo z Marsa« izšlo tudi pedagoško gradivo, ki zajema filmsko-metodološki priročnik za pripravo izobraževalnih ur in učnih videoposnetkov, ki razkrivajo skrivnosti nastajanja posameznih filmskih elementov. Celotno gradivo je dostopno brezplačno. Slovensko izdajo pedagoškega gradiva je pripravil Senca studia s finančno pomočjo Slovenskega filmskega centra.

Moj dedi je padel z Marsa je na Filmskem festivalu v Puli prejel Zlato areno za najboljšo fotografijo in najboljše vizualne efekte, na Mednarodnem filmskem festivalu La Paz v Boliviji pa nagrado za najboljši film. Na SciFi festivalu v Sydneyju v Avstraliji je 12- letna Lana Hranjec prejela nagrado za najboljšo žensko vlogo.

Film je nastal v produkciji hrvaškega Studia dim v sodelovanju s partnerji iz šestih evropskih držav ‒ Wady Films (Luksemburg), Filmbin (Norveška), Masterfilm (Češka) in MagicLabom, Artilerio (Slovaška), slovenskim Zavodom za kulturne dejavnosti SENCA studio in Fabriko (Bosna in Hercegovina). Finančno podporo so zagotovili Hrvaški avdiovizualni center, Slovenski filmski center, Sarajevski filmski sklad, Norveški filmski inštitut, Slovaški avdiovizualni sklad, Filmski sklad Luksemburg, CE MEDIA program, norveška avdiovizualna produkcija Filminvest3, Državni sklad za podporo in razvoj češke kinematografije in Hrvaška radiotelevizija.

Delite z ostalimi